Чому маємо бути подібні до річки️, яка приймає воду і віддає її?

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Чому маємо бути подібні до річки️, яка приймає воду і віддає її?

          Коли ми приймаємо благодать, але нікому її не віддаємо, то стаємо подібні до озера, в якому вода стоїть, а тому починає гнити і смердіти.

          Ми ж маємо бути подібні до річки️, яка приймає воду і віддає її.

          Знаєте, чому Галилейське озеро повне життя, а в Мертвому морі ніхто не живе, хоча в них втікає вода з однієї і ті є ж річки ― Йордану?

          Тому що з Галилейського озера витікають інші річки, а Мертве море не дає початок жодній іншій річечці.

          Коли християни ️ не народжують через проповідь інших християн, вони стають подібні до Мертвого моря.

          Можливо, тому апостол Павло каже: «Горе мені, коли я не звіщаю Євангелії!» (1 Кор.9:16). Проповідь Божого Слова несе нам багато благословінь:️

          Коли ми проповідуємо іншим і вони навертаються до Христа — це є їхнє духовне народження, а ми стаємо духовними батьками.

          «Бо хоч би ви мали десять тисяч наставників у Христі, та отців не багато; а я вас породив у Христі Ісусі через Євангелію…» (1 Кор.4:15)

          Народження дітей завжди приносить величезну радість і свіжість у наше життя.

          Про цю радість говорить нам Ісус у 15 розділі Євангелія від Луки: “Отак, кажу вам, що на небі буде більша радість над одним грішником, що кається, ніж над дев’ятдесят дев’ятьма праведниками, що їм не треба покаяння».

          Коли ми говоримо і свідчимо про Ісуса️, ми також отримуємо перемогу над дияволом️.

          «І повержено дракона великого, змія стародавнього, званого дияволом і сатаною, що зводить вселенну, ― повержено на землю, і ангели його з ним повержені.

          10 І я почув голос могутній, що говорив на небі: «Нині настало спасіння️ і сила і царство Бога нашого, і влада Христа його, бо повержено обвинувача братів наших, який обмовляв їх перед Богом нашим день і ніч.

          11 І вони перемогли його кров’ю Агнця і словом свідчення свого і не злюбили життя свого до смерти». (Откр.12:9-11)

          Проповідуючи Христа, ми поглиблюємо з Ним відносини і здобуваємо Його приязнь.

          «Отже, кожного, хто Мене визнає перед людьми, того перед Небесним Отцем Моїм визнаю й Я.

          Хто ж Мене відцурається перед людьми, того й Я відцураюся перед Небесним Отцем Моїм» (Мт. 10:32-33)

          Приводячи когось до Ісуса️, ми отримуємо особливу благодать.

          «Мої брати, коли хтось із вас відступить від правди і коли хтось його наверне, хай знає, що той, хто навернув грішника з хибної його дороги, спасе його душу від смерти️ і силу гріхів покриє». (Як.5)

          Oleksandr Kobryn

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.